Πως θα βελτιώσεις τη ποιότητα του ύπνου σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Πως θα βελτιώσεις τη ποιότητα του ύπνου σου;

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Αν ήρθε η ώρα να ξαπλώσεις, αλλά νιώθεις κάπως πιασμένη, μπορείς λίγο πριν ξαπλώσεις να κάνεις ένα απλό stretching. Παρακάτω θα δεις κάποιες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα.

Cat Cow

Στάσου στα τέσσερα με τα γόνατά σου ακριβώς κάτω από τους μηρούς και τα χέρια σε ευθεία με τους αγκώνες. Εισέπνευσε κάμπτοντας την πλάτη σου και σφίγγοντας προς τα πάνω τους κοιλιακούς. Φέρε το σαγόνι προς το στήθος. Εκπνέοντας, ίσιωσε την πλάτη και μετά κοίταξε προς τα πάνω, ενώ αφήνεις την κοιλιά σου να πέσει προς τα κάτω.

Child's Pose

Γονάτισε με τα γόνατα ελαφρώς ανοιχτά και φέρε τα χέρια μαλακά προς τα εμπρός. Με τα χέρια μακριά και μπροστά, σκύψε το κεφάλι σου προς το έδαφος και ακούμπησε το μέτωπο κάτω. Τέλος, πάρε δέκα βαθιές αναπνοές. 

Butterfly Stretch

Κάθισε στο πάτωμα με λυγισμένα τα πόδια στρέφοντας τα προς τα κάτω και ένωσε τα πέλματα. Κράτα την πλάτη σου ίσια, τους ώμους σου πίσω, τον πυρήνα σου σφιγμένο και τα πόδια ενωμένα όσο πιο κοντά στο σώμα. Έπειτα, κούνα λίγο τα πόδια πάνω κάτω, ανάπνευσε αργά χωρίς να πιέσεις το τέντωμα. Καθώς εκπνέεις, κατέβασε απαλά τα γόνατά σου, σκύψε με την πλάτη και το κεφάλι μπροστά μέχρι να νιώσεις το τράβηγμα στους προσαγωγούς. Επανάλαβε 4 φορές μένοντας για ένα λεπτό σε αυτήν τη θέση.