Πως να αντιμετωπίσετε τη φθορά στη σχέση - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Πως να αντιμετωπίσετε τη φθορά στη σχέση

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
από την Γεωργία Μπλεμένου

Οι σχέσεις συνεχώς αλλάζουν και εξελίσσονται. Έτσι είναι η φυσιολογική ροή και είναι κάτι αναπόφευκτο, διότι εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε συνεχώς. Όμως, τι γίνεται όταν έρχεται η φθορά στη σχέση; Τι γίνεται όταν έχουμε “ρουτινιάσει” και πλέον δεν είμαστε σίγουροι για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας;

Αρχικά, να πούμε πως η αμφισβήτηση είναι φυσιολογική όταν μία σχέση έχει περάσει από το στάδιο του έρωτα. Οι σχέσεις στην ουσία είναι στάδια. Δεν είναι κακό να αναθεωρείτε κάποια πράγματα. Αργά ή γρήγορα, αυτό συμβαίνει, επειδή βλέπετε τον άλλο άνθρωπο πιο αντικιμενικά με το πέρασμα του χρόνου.

Αν είστε λοιπόν, αρκετό καιρό με τον σύντροφο σας και σας έχει συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να τα βάλετε κάτω και να ζυγίζεται κάποια πράγματα. Ζυγίστε τα καλά στοιχεία του συντρόφου σας και τα άσχημα. Δείτε και έπειτα αποφάσιστε αν αντέχετε να ζήσετε με τα συγκεκριμένα αρνητικά στοιχεία. Και έπειτα, είναι δική σας επιλογή αν θα προχωρήσετε στο στάδιο της αποδοχής. 

Αν καταλλήξετε στην αποδοχή, τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ξανά βρείτε τη χαμένη σπίθα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό, όπως να βγείτε ραντεβού, να εκπλείξετε τον σύντροφο σας, να κάνετε κάτι γενναιόδωρο για εκείνον ή ακόμη και να πάτε ένα ταξίδι.

Το σημαντικότερο όμως είναι η σωστή επικοινωνία μπορεί τα λύσει πολλά προβλήματα. Γι αυτό, να επικοινωνείτε, για να μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα και εννοείται να μπορείτε μαζί να αντιμετωπίσετε τη φθορά της σχέσης.