Ποια λάθη να αποφύγεις για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του χυμού - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Ποια λάθη να αποφύγεις για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του χυμού

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι φυσικοί χυμοί αποτελούν βασικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής καθώς μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζεις όμως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγεις ώστε να παίρνεις όλη τη θρεπτική αξία ενός χυμού;

Αργείς να πιείς τον χυμό σου
Μην καθυστερείς πολύ να πιείς τον χυμό αφού τον έχει στύψει. Σίγουρα είναι πολύ βολικό να τον ετοιμάσεις μερικές μέρες πριν για να έχεις όλη την εβδομάδα έτοιμο φυσικό στυμμένο χυμό. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν πως είναι προτιμότερο ο χυμός να καταναλώνεται αμέσως για να απορροφηθεί η μέγιστη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών.

Πίνεις χυμό μαζί με ένα γεύμα
Το να καταναλώνεις ένα φυσικό χυμό μαζί με το πρωινό σου ή με οποιοδήποτε άλλο γεύμα είναι κάτι που μπορεί να σου προσφέρει ευχαρίστηση. Η αλήθεια είναι όμως πως το ιδανικό, είναι να πίνεις τον χυμό σου με άδειο στομάχι 30 λεπτά πριν από οποιοδήποτε γεύμα.

Πίνεις συχνά τον ίδιο χυμό
Σίγουρα θα έχεις κάποιο αγαπημένο φρούτο ή συνδυασμό φρούτων που συνηθίζεις να επιλέγεις. Είναι καλό όμως ανά διαστήματα να αλλάζεις αυτές τις επιλογές ώστε να εξασφαλίζεις ό,τι λαμβάνεις όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σου.