Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις μετά το τρέξιμο - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις μετά το τρέξιμο

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Έχοντας ήδη αφήσει πίσω μας τις ξέγνοιαστες μέρες των διακοπών, η επιστροφή στους καθημερινούς μας ρυθμούς μάς βρίσκει έτοιμους να επαναφέρουμε τη φυσική μας κατάσταση. Ο τρόπος που επιλέγουμε αρκετοί για να το καταφέρουμε είναι βγαίνοντας για τρέξιμο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε εφόσον επιστρέψουμε στο σπίτι μετά από μερικούς γύρους.

Άλλαξε ρούχα
Μόλις επιστρέψεις στο σπίτι βάλε τα ρούχα με τα οποία έτρεχες στο καλάθι με τα άπλυτα. Τα ιδρωμένα ρούχα είναι το ιδανικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια που βλάπτουν το δέρμα. Κάνοντας ένα ντους μετά το τρέξιμο και φορώντας καθαρά ρούχα βοηθάς το δέρμα και τους μυες να αποκτήσουν καλύτερη κυκλοφορία αίματος και να οξυγονωθούν.

Μην κάθεσαι αμέσως στον καναπέ
Σίγουρα το να κάτσεις στον καναπέ σου μετά την προπόνηση είναι αυτό που θέλεις να κάνεις περισσότερο όμως προσπάθησε να το αποφύγεις. Το ιδανικό είναι να κάνεις μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα για 15-20 λεπτά μετά το τρέξιμο. Έτσι θα διατηρήσεις την κυκλοφορία του αίματος ομαλή και θα δώσεις στους μυς σου το χρόνο να αποθεραπευτούν.

Μην τρως κατευθείαν μετά το τρέξιμο.
Αν βγαίνεις το πρωί για τρέξιμο πριν τη δουλειά μην καταναλώνεις αμέσως το πρωινό σου. Είναι καλό να αφήσεις να περάσουν 20-30 λεπτά και μετά να καταναλώσεις ένα γεύμα που θα περιέχει αρκετές άπαχες πρωτεΐνες, ελάχιστα λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες για να υποστηρίξουν τα ενεργειακά σου επίπεδα.