Οι βιταμίνες «σύμμαχοι» στην απώλεια βάρους - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οι βιταμίνες «σύμμαχοι» στην απώλεια βάρους

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι σίγουρα τα δυο απαραίτητα στοιχεία στην απώλεια βάρους. Όμως είμαστε πάντα ανοιχτές σε μια έξτρα βοήθεια. Αυτή τη βοήθεια μπορούν να μας την προσφέρουν οι βιταμίνες κι έτσι παρακάτω θα δούμε ποιες είναι αυτές που χρειάζεται να καταναλώνουμε για να δώσουμε ένα boost στον οργανισμό όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά.

Βιταμίνες B
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B βοηθούν στον μεταβολισμό της τροφής σε καύσιμο για το σώμα. Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνουν τη κυτταρική λειτουργία.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D βοηθά τη μείωση του σωματικού λίπους καθώς επηρεάζει την αποθήκευση και τον σχηματισμό των λιποκυττάρων. Ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και τεστοστερόνης ενώ αποκτάς ισορροπημένα ορμονικά επίπεδα.

Βιταμίνη C
Η μείωση των ορμονών του στρες στο σώμα έχει συσχετιστεί με την σωστή ποσότητα βιταμίνης C. Όταν αυτές οι ορμόνες είναι αυξημένες μπορεί παράλληλα να αυξηθεί σημαντικά η συσσώρευση του λίπους στο σώμα. Έτσι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει την αντιστάθμιση της αποθήκευσης του επικίνδυνου λίπους.