Οι τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αποφεύγουμε - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οι τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αποφεύγουμε

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όσοι προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή γνωρίζουμε καλά πώς χρειάζεται να δίνουμε προσοχή στις επιλογές που κάνουμε όταν ψωνίζουμε. Έτσι αρκετοί φροντίζουμε να γεμίζουμε το ψυγείο μας με γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πρωτεΐνες καλής ποιότητας, φρούτα και λαχανικά. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορεί φαινομενικά να είναι υγιεινές όμως σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Γιαούρτι 0% λιπαρών
Τα προϊόντα διατροφής με 0% λιπαρά δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε αφού αρκετές φορές καταναλώνοντας τα μπορούμε να πάρουμε βάρος. Αυτό συμβαίνει διότι συχνά είναι πιο γλυκά για να αναπληρώσουν την έλλειψη λίπους και περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.

Προϊόντα αγελαδινού γάλακτος
Τα προϊόντα αγελαδινού γάλακτος είναι φλεγμονώδη ενώ περιέχουν μια πρωτεΐνη, την καζεΐνη στην οποία αρκετοί από εμάς είμαστε ευαίσθητοι και μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, ακμή αλλά και ημικρανίες.

Χυμοί φρούτων
Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως είναι προτιμότερο να φας ένα φρούτο παρά να πιείς το χυμό του και αυτό διότι οι χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε πρόσθετα σάκχαρα ενώ δεν έχουν τις ευεργετικές ίνες που βρίσκονται σε ολόκληρο το φρούτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος.