Οι συνήθειες που δε βοηθούν το δρόμο σου προς την επιτυχία - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οι συνήθειες που δε βοηθούν το δρόμο σου προς την επιτυχία

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε εμπόδια στο δρόμο προς την επίτευξη των στόχων μας όμως αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία μας είναι ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε. Κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τα καταφέρουμε είναι να αποφύγουμε κάποιες συνήθειες που είναι πιθανό να έχουμε υιοθετήσει.

Άρνηση
Σίγουρα υπάρχουν μέρες που μπορεί να ξυπνάς και να μην έχεις όρεξη να σηκωθείς από το κρεβάτι. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους δυσκολεύεσαι. Προσπάθησε να σκεφτείς ένα πλάνο που θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει κίνητρο να προχωρήσεις. Η αλλαγή της συμπεριφοράς σου είναι αυτή που θα μπορέσει να επηρεάσει και τη διάθεσή σου.

Αναβλητικότητα
Η αναβλητικότητα είναι μια παγίδα στην οποία μπορούμε πολύ εύκολα να πέσουμε με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Μπορείς να την ξεπεράσεις αν οργανωθείς και δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα για να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις σου. Είναι επίσης καλό να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για κάθε προσπάθεια.

Αρνητικότητα
Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γκρινιάζεις ή να παραπονιέσαι σε καθημερινή βάση; Η αρνητικότητα και οι απαισιόδοξες σκέψεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη χημεία του εγκεφάλου μας. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι μια μικρή γλωσσική προσαρμογή όπως αντί να πούμε «πρέπει να…» να προτιμήσουμε το «μπορώ να…». Το «πρέπει» λειτουργεί επιβαρυντικά ενώ το «μπορώ» σηματοδοτεί την έννοια της ικανότητας ή της ευκαιρίας.