Οι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις τη κυτταρίτιδα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις τη κυτταρίτιδα

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι δύσκολη και κάτι που απαιτεί χρόνο. Δεν έχουμε όμως όλες την υπομονή να εφαρμόζουμε καθημερινά ειδικές κρέμες και έλαια ώστε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Υπάρχουν κάποιες θεραπείες και τεχνικές οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε την κυτταρίτιδα άμεσα.

Dry brushing
Στην πραγματικότητα το dry brushing δεν μπορεί να μειώσει τα λιποκύτταρα, όμως μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και να απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του δέρματος.

Μεσοθεραπεία
Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους άμεσης καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Έχει αποδειχθεί πως η έγχυση ειδικού, για τη συγκεκριμένη ένδειξη, κοκτέιλ ουσιών όπως η καφεϊνη και η L-καρνιτίνη στον υποδόριο ιστό μειώνουν σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Lazer
Το lazer smoothshapes στοχεύει αποκλειστικά στα πεπαχυσμένα λιποκύτταρα και υγροποιεί το περιεχόμενό τους. Το υπέρυθρο φως αυξάνει τη διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα, το υγροποιημένο λίπος να μετακινείται και τα ειδικά rollers της συσκευής, με τη δύναμη της αναρρόφησης, να το βοηθούν να διοχετευθεί στο λεμφικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται με φυσικό τρόπο. Όλη αυτή η διαδικασία δίνει το αποτέλεσμα της ομοιόμορφης επιδερμίδας, της απώλειας πόντων και της σύσφιξης.