Οι ανέξοδοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να προλάβεις την άνοια - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οι ανέξοδοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να προλάβεις την άνοια

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η άνοια θεωρείται η επιδημία του 21ου αιώνα με τα ποσοστά ανθρώπων που πάσχουν να αυξάνονται διαρκώς. Για την ώρα δεν υπάρχει θεραπεία όμως συνιστούν την αλλαγή τρόπου ζωής ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.

Φράουλες
Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μιας χούφτας φράουλες κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας. Αποδείχθηκε πως όσοι έτρωγαν φράουλες είχαν καλύτερη γνωστική λειτουργία διότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν τη φλεγμονή του εγκεφάλου.

Πολυβιταμίνες
Μετά από μελέτη οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν δισκία πολυβιταμινών κάθε μέρα είχαν πιο αργή εγκεφαλική γήρανση και λιγότερη απώλεια μνήμης. Ένα από τα κύρια προβλήματα υγείας για τους περισσότερους ηλικιωμένους είναι η γνωστική εξασθένηση έτσι ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών έχει τη δυνατότητα να την επιβραδύνει.

Χορός
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία της απώλειας μνήμης έχει αποδειχθεί πως είναι ο χορός. Το να θυμάσαι τα βήματα και να βρίσκεσαι σε μια ομάδα τονώνει τον εγκέφαλο ενώ προσφέρει και έναν διασκεδαστικό τρόπο άσκησης.