Οδηγός αισιοδοξίας: Οι 3 τεχνικές που θα σε βοηθήσουν - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Οδηγός αισιοδοξίας: Οι 3 τεχνικές που θα σε βοηθήσουν

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πολλές φορές μας κουράζει με αποτέλεσμα να χάνουμε την αισιοδοξία μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Παρακάτω θα βρεις 3 τεχνικές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αισιόδοξη.

Συγκεντρώσου στα ταλέντα σου και όχι στην αποτυχία
Όλοι έχουμε ελαττώματα όμως το να εστιάζουμε σε αυτά δε μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Προσπάθησε να δεις την αποτυχία ως μάθημα και όχι ως απώλεια καθώς η μάθηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προόδου. Δώσε μεγαλύτερη βάση στα ταλέντα σου και βρες τρόπους να τα αναπτύξεις αφού αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο θετική άποψη για τον εαυτό σου.

Να νιώθεις ευγνώμων για όλα
Η ευγνωμοσύνη είναι το βασικό στοιχείο μιας αισιόδοξης ζωής. Προσπάθησε να εκτιμήσεις τη ζωή με τις καλές και τις δύσκολες στιγμές της. Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι να ξεκινήσεις να λες φωναχτά τη λέξη «ευχαριστώ» για αυτά που έχεις, όπως «ευχαριστώ που έχω οικογένεια» ή «ευχαριστώ που έχω φαγητό».

Μάθε πότε πρέπει να λες «όχι»
Το να λες στα πάντα «ναι» δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσεις να μην αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου αφού θα προσπαθείς πάντα να ικανοποιείς τους άλλους. Το να πεις «όχι» σε κάτι που δε θα σου φέρει χαρά θα σε κάνει να νιώσεις πιο διαυγής, ήρεμη και τελικά πιο ευτυχισμένη.