Ξέρεις για ποιο λόγο πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Ξέρεις για ποιο λόγο πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου;

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η ισορροπία ανάμεσα στον προσωπικό μας χρόνο και στις κοινωνικές μας συναναστροφές είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή. Πολλές φορές μπορεί να πέσουμε στη παγίδα του τι ζητά η κοινωνία από εμάς χάνοντας τελικά το δρόμο μας προσπαθώντας να ενταχθούμε σε αυτήν και να είμαστε αρεστοί στους υπόλοιπους.

Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου και θα ήταν καλό να μην τα αγνοείς. Ίσως εκνευρίζεσαι εύκολα πολλές φορές με ασήμαντες αφορμές ή δεν θέλεις να βρεθείς με φίλους, ίσως να νιώθεις συχνά υπερένταση και να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς ή ακόμα και μια έξοδος με φίλους να σου προκαλεί άγχος. Αν έχεις βρεθεί να παλεύεις με τα παραπάνω τότε έχει έρθει η ώρα να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου αποκλειστικά.

Η εσωτερική εξερεύνηση είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να μην προβληματίζεσαι τόσο με το τι θα πουν οι γύρω σου. Δοκίμασε νέα πράγματα και εξερεύνησε θέματα που σε απασχολούν, άφησε το μυαλό σου ελεύθερο να ονειρευτεί χωρίς να σε ανησυχεί η άποψη των τρίτων. Όλα αυτά θα τροφοδοτήσουν στον εγκέφαλό σου μια δημιουργική διαδικασία, θα νιώσεις δηλαδή πιο δημιουργική και θα γεμίσεις ενέργεια. Μη μπερδέψεις τη μοναξιά με τη μοναχικότητα καθώς είναι δυο τελείως διαφορετικές έννοιες. Ενώ η μοναξιά χαρακτηρίζεται από αρνητικά συναισθήματα που συνδέονται με την απομόνωση, η μοναχικότητα αντίθετα, χαρακτηρίζεται από το αίσθημα της απελευθέρωσης, της έμπνευσης και της αναζωογόνησης.