Η διατροφή που θα σε βοηθήσει πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Η διατροφή που θα σε βοηθήσει πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Για κάποιες από εμάς οι ημέρες της περιόδου και μερικές πριν από αυτήν, είναι δύσκολες σωματικά και συναισθηματικά. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διατροφικές επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να περάσουμε αυτές τις μέρες ευκολότερα.

Πριν την περίοδό σου περιόρισε το αλάτι και αύξησε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει με την κατακράτηση και το φούσκωμα που είναι ένα από τα δυσάρεστα συμπτώματα που εμφανίζονται σχεδόν μια εβδομάδα πριν την αρχή της περιόδου. Αφεψήματα όπως η λουίζα και το χαμομήλι είναι ιδιαίτερα βοηθητικά ενώ θα ήταν καλό να αποφύγεις το τσάι και τους καφέδες. Οι φυτικές ίνες, τα λαχανικά, τα φρούτα και το άπαχο κρέας θα σε βοηθήσουν με τις λιγούρες και την συνεχή αίσθηση της πείνας εκείνες τις ημέρες. Όσον αφορά τώρα τις κράμπες που πολλές φορές είναι επίπονες, το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει αρκετά καθώς είναι μυοχαλαρωτικό.

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την μη λειτουργία του εντέρου τις συγκεκριμένες μέρες, φρόντισε να καταναλώνεις περισσότερες φυτικές ίνες. Επίσης ένα άλλο σύμπτωμα, είναι η κόπωση διότι τα επίπεδα σιδήρου είναι χαμηλά λόγω της περιόδου. Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με κόκκινο κρέας χωρίς όμως να υπερβάλλεις. Ένα μικρό μπιφτέκι καθημερινά για τις 3-4 πρώτες μέρες της περιόδου θα σε βοηθήσει να έχεις σταθερή και καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.