Έχεις έντονη επιθυμία λαχτάρα για αλάτι; Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Έχεις έντονη επιθυμία για αλάτι; Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Σου έχει τύχει να λαχταράς αλάτι ή αλμυρές τροφές; Για να επιβιώσει το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται αλάτι (σε μορφή νατρίου). Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανίζεται η συγκεκριμένη επιθυμία.

Ημικρανίες
Υπάρχει μια σειρά συμπτωμάτων που συνήθως εμφανίζεται λίγο πριν την έναρξη μιας κρίσης ημικρανίας. Μετά από έρευνες έχει αποδειχτεί πώς ένα από τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου είναι η επιθυμία για αλμυρά τρόφιμα.

Πλήξη
Έχεις παρατηρήσει πως όταν βαριέσαι αναζητάς αλμυρό comfort food; Αυτό συμβαίνει διότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών όταν πλήττουμε μπορεί να ενεργοποιήσει το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου προκαλώντας έτσι την αύξηση επιπέδων ντοπαμίνης.

Δεν κοιμάσαι καλά
Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου αυξάνει τη λαχτάρα για τρόφιμα με υψηλότερες θερμίδες μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα αλμυρά και τα γλυκά σνακ. Όταν δεν κοιμόμαστε καλά το τμήμα «ανταμοιβής» του εγκεφάλου εντείνει την επιθυμία για αλμυρό.