Έλλειψη πρωτεΐνης: Τα σημάδια που τη μαρτυρούν - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Έλλειψη πρωτεΐνης: Τα σημάδια που τη μαρτυρούν

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια τότε είναι πιθανό ότι η ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις δεν είναι αρκετή.

Είσαι συχνά άρρωστη
Αν έχεις παρατηρήσει πως αρρωσταίνεις συχνά αυτό σημαίνει πως το ανοσοποιητικό σου σύστημα λειτουργεί σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει διότι τα επίπεδα της πρόσληψης πρωτεΐνης είναι χαμηλά. Ίσως να μη γνώριζες πώς θα αντισώματα, τα μόρια δηλαδή στο ανοσοποιητικό σου σύστημα που καταπολεμούν τις ασθένειες, είναι πρωτεΐνες.

Αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη
Όταν δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη το σώμα σου παίρνει τα αμινοξέα του από κάπου αλλού έτσι διασπά τη μυϊκή μάζα για να καλύψει τις ανάγκες του σε πρωτεΐνη. Η μείωση λοιπόν των μυών οδηγεί σε αδυναμία και κούραση.

Έχεις αδύναμα νύχια που σπάνε
Τα μαλλιά και τα νύχια μας αποτελούνται από κερατίνη η οποία είναι μια δομική πρωτεΐνη που απαιτεί αμινοξέα. Όταν λοιπόν υπάρχει έλλειψη πρωτεΐνης το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή κερατίνη.