Δοκίμασε το passion fruit και ωφέλησε την υγεία σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Δοκίμασε το passion fruit και ωφέλησε την υγεία σου

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Τo passion fruit είναι ένα ευεργετικό και θρεπτικό φρούτο με υγιεινό διατροφικό προφίλ που μόνο από την ονομασία σε κάνει να θες να το δοκιμάσεις.  Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ενώσεις που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την υγεία σου.

Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για το δέρμα, την όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη το φώσφορο, η νιασίνη και η βιταμίνη Β-6 που περιέχει το φρούτο του πάθους σου χαρίζει ένα υγιές σώμα.

Ο πολτός του συγκεκριμένου τροπικού φρούτου περιέχει πολλές διαιτητικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι ένα κρίσιμο συστατικό κάθε διατροφής. Βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και διατηρούν το έντερο υγιές, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα και τις διαταραχές του εντέρου.

Ο γλυκαιμικός δείκτη του είναι χαμηλός. Αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση του, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για άτομα με διαβήτη .

Ακόμη, το φρούτο του πάθους είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας το σώμα να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο από φυτικές τροφές και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις στο σώμα.

Επίσης, όταν τρώγεται με τους σπόρους, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της περίσσειας χοληστερόλης από το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων.

Τέλος αν θέλεις να διώξεις το άγχος μακριά αφέσου στη γεύση του passion fruit. Το μαγνήσιο που περιέχει μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς στρεσογόνες καταστάσεις.