Αν θέλεις να χάσεις κιλά σε ένα μήνα υιοθέτησε αυτές τις διατροφικές συνήθειες - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Αν θέλεις να χάσεις κιλά σε ένα μήνα υιοθέτησε αυτές τις διατροφικές συνήθειες

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Θα γνωρίζεις ως τώρα πως οι αυστηρές δίαιτες δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος. Με μικρές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες όμως θα δεις διαφορά στη ζυγαριά σου μέσα σε ένα μήνα αρκεί να είσαι προσεκτική και να μην υποκύπτεις σε τροφές που μπορούν να μπλοκάρουν τη προσπάθειά σου.

Λαχανικά κάθε μέρα
Το να καταναλώνεις καθημερινά λαχανικά και φρούτα είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να νιώθεις πλήρης με χαμηλές θερμίδες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ενώ ρυθμίζουν την όρεξη και προλαμβάνουν την υπερφαγία.

Ένταξε την άπαχη πρωτεΐνη στη διατροφή σου
Μια έξυπνη ιδέα για να χάσεις βάρος είναι η επιλογή άπαχων πρωτεϊνών που έχουν αρκετά χαμηλό αριθμό θερμίδων και λιγότερα λιπαρά. Βοηθά στην αύξηση του κορεσμού και στη μείωση της λιγούρας πράγμα που σημαίνει πως δεν θα νιώθεις την ανάγκη ενός σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Λιγότεροι υδατάνθρακες
Θα απομακρύνεις γρηγορότερα το ανεπιθύμητο βάρος αν μειώσεις τους υδατάνθρακες. Η μικρότερη κατανάλωση υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς είναι πηγή ενέργειας η οποία όταν δεν υπάρχει το σώμα κάνει χρήση του αποθηκευμένου λίπους.