Αυτές οι διατροφικές συνήθειες θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Αυτές οι διατροφικές συνήθειες θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Το να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και να την διατηρήσεις δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υιοθετήσεις τις παρακάτω μικρές διατροφικές συνήθειες, στην καθημερινότητά σου.

Φυτικές ίνες
Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους. Μερικά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα όσπρια, η βρώμη, το κριθάρι και τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Βιταμίνη B
Το άγχος και το στρες μετατρέπονται σε λίπος στη κοιλιά αφού το σώμα παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Οι βιταμίνες B1, B2, B3, B6 και B12 βοηθούν στην διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος και καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος. Φρόντισε να καταναλώνεις λοιπόν, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, ηλιόσπορους και εσπεριδοειδή ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Μείωσε την κατανάλωση αναψυκτικών
Ένα αναψυκτικό μπορεί να σε ανακουφίσει τις μέρες που έχεις φάει λίγο παραπάνω περιέχει όμως και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης η οποία είναι ένας από τους βασικούς ενόχους για το λίπος στη κοιλιά. Προτίμησε λοιπόν να τα αντικαταστήσεις με νερό ή πράσινο τσάι που περιέχει αντιοξειδωτικά.