4 ελληνικά superfoods που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου άμεσα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

4 ελληνικά superfoods που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου άμεσα

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Σίγουρα γνωρίζεις πως είναι απαραίτητο να εντάξεις τις υπερτροφές στη διατροφή σου διότι έχουν πολλά οφέλη στην υγεία. Παρακάτω θα βρεις 4 ελληνικά superfoods που είναι εύκολο να υιοθετήσεις.

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το ελληνικό χαβιάρι. Πρόκειται για ταριχευμένα αυγά ψαριών και είναι το μοναδικό αλιευτικό Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως στην Ελλάδα. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ωμέγα 3.

Δίκταμο
Σύμφωνα με έρευνες το δίκταμο ανακουφίζει από το βήχα λόγω κρυολογήματος, τις γαστρεντερικές διαταραχές, τις μικρές φλεγμονές και τους μώλωπες του δέρματος.

Κάπαρη
Είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος και το σελήνιο. Τα μπουμπούκια της έχουν βιταμίνες A, C, K, E και συμπλέγματος Β. Επίσης περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ενώ η αντιβακτηριδιακή της δράση βοηθά στον διαβήτη.

Κράνα
Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνης C. Ακόμη είναι πολύ καλή πηγή καλίου και περιέχουν σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών.