Βάψε τα πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Βάψε τα πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά σου

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ένας όμορφος τρόπος να περάσουμε στα παιδιά μας τις παραδόσεις είναι να κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες μαζί τους και με αυτό το τρόπο να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις για αυτά. Τα βάψιμο των αυγών είναι μια παράδοση που μπορεί να γίνει διασκεδαστική και για εμάς αλλά και για τα μικρά μας. Παρακάτω θα βρεις 3 όμορφους τρόπους για να βάψεις αυγά μαζί με το παιδάκι σου.

Sparkling αυγά
Για αυτές τις εντυπωσιακές δημιουργίες θα χρειαστείτε λίγη κόλλα και χρυσόσκονη στις αποχρώσεις που σας αρέσουν. Αλείψτε με κόλλα τη περιοχή του αυγού που θέλετε να έχει χρυσόσκονη και στη συνέχεια βουτήξτε το αυγό εκεί. Αν θέλετε να γίνετε ακόμη πιο δημιουργικοί μπορείτε με τη κόλλα να φτιάξετε διάφορα σχήματα, σχέδια ή ονόματα.

Σχήματα με αυτοκόλλητα
Πάρτε μερικά από τα αυτοκόλλητα που σίγουρα έχει το μικρό σας και κολλήστε τα στα βρασμένα αυγά. Βυθίστε τα στο χρώμα και όταν στεγνώσουν ξεκολλήστε τα.

Αυγά ombre
Βάλτε σε ένα ποτηράκι 1 κουταλιά σούπας ξίδι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τόση ώστε όταν τοποθετήσετε το αυγό μέσα στο ποτήρι να το καλύπτει τελείως. Αφήστε το 3-5 λεπτά και βγάλτε το. Πριν βάλετε το δεύτερο αυγό προσθέστε λίγο ακόμα νερό και τοποθετήστε το. Για το τρίτο αυγό και για το κάθε επόμενο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, δηλαδή κάθε φορά πριν βυθίστε ένα αυγό προσθέστε λίγο νερό.