Τρόποι για να βοηθήσεις το μικρό σου καλλιτέχνη να καλλιεργήσει τη φαντασία του - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Τρόποι για να βοηθήσεις το μικρό σου καλλιτέχνη να καλλιεργήσει τη φαντασία του

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Κάποια παιδιά δείχνουν από πολύ μικρή ηλικία τα ταλέντα τους. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να διακρίνουμε την κλίση ενός παιδιού από την ηλικία των δύο ετών. Αν και εσύ μεγαλώνεις ένα μικρό καλλιτέχνη σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για καλλιτεχνικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί με το μικρό σου έξω από το σπίτι τώρα που ο καιρός το επιτρέπει.

Ζωγραφική πάνω σε πέτρες
Από την αυλή μπορείτε να μαζέψετε μερικές μεγάλες πέτρες και να τις βάψετε. Κρατήστε τις πέτρες με τις ομορφότερες δημιουργίες και στολίστε τις γλάστρες με αυτές.

Σύνθεση ανθοδέσμης
Σε μια βόλτα σας στο δάσος, στο πάρκο ή ακόμα και στον κήπο άφησε το παιδί σου να εξερευνήσει και να επιλέξει μόνο του ποια λουλούδια του αρέσουν περισσότερο. Κόψε αυτά που του άρεσαν και στο τέλος της βόλτας φτιάξτε μαζί μία όμορφη ανθοδέσμη.

Κολάζ με φύλλα
Μια δραστηριότητα όχι μόνο για την άνοιξη αλλά και για κάθε εποχή του χρόνου είναι να βοηθήσεις το παιδάκι σου να μαζέψει φύλλα από δέντρα ή από λουλούδια. Με αυτά μπορεί να δημιουργήσει ένα κολάζ και να το χωρίσει στις 4 εποχές του χρόνου.