Το παιδί σου μισεί το βούρτσισμα των δοντιών; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Το παιδί σου μισεί το βούρτσισμα των δοντιών;

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι το μικρό σου δεν τα πάει και πολύ καλά με το βούρτσισμα των δοντιών του; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να το απεχθάνεται, όπως για παράδειγμα να βγάζει νέα δόντια και η περιοχή να είναι αρκετά ευαίσθητη. Μάθε όμως πώς μπορείς να κάνεις διασκεδαστική τη διαδικασία του βουρτσίσματος.

Μπορείς να αγοράσεις μια νέα οδοντόβουρτσα με τον αγαπημένο ήρωα του μικρού σου. Επίσης μια άλλη καλή ιδέα είναι να πάτε μαζί στο φαρμακείο και να το αφήσεις να επιλέξει μία στο αγαπημένο του χρώμα.

Για να παρακινήσεις το μωρό σου να βουρτίσει τα δοντάκια του, μπορείς πρώτη εσύ να κάνεις τη διαδικασία στα δικά σου δόντια ώστε να σε παρατηρεί.

Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις να επιλέξει τη γεύση της οδοντόκρεμας που θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο που είναι κατάλληλες για παιδιά.

Τέλος καλό θα ήταν κάθε φορά που το παιδί σου βουρτσίζει τα δόντια του να το επαινείς. Για παράδειγμα μετά το τέλος της διαδικασίας μπορείς να του χαρίζεις ένα αυτοκόλλητο και στο τέλος του μήνα να του κάνεις ένα μικρό δωράκι.