Το παιδί σου φέρεται με αγένεια; Αυτοί είναι οι πιθανοί λόγοι - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Το παιδί σου φέρεται με αγένεια; Αυτοί είναι οι πιθανοί λόγοι

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ίσως έχεις βιώσει και εσύ στιγμές που το παιδί σου γίνεται αγενές με τη συμπεριφορά του. Είναι μια κατάσταση που στην ουσία χρειάζεται περισσότερο κατανόηση από την πλευρά των ενηλίκων παρά επίπληξη όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Κατανοώντας τους λόγους που υπάρχουν πίσω από αυτή τη συμπεριφορά θα μπορέσεις να την αλλάξεις.

Δεν έχει αναπτύξει ακόμα κάποιες δεξιότητες
Ένα παιδί όταν απογοητεύεται ή είναι θυμωμένο ή σε γενικές γραμμές αισθάνεται κάτι αρνητικό μπορεί να φερθεί με αγένεια. Μη ξεχνάς πως στην ηλικία του είναι πιθανό να μην έχει ακόμα τη δεξιότητα που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα έντονα συναισθήματα.

Δεν αισθάνεται τη σύνδεση με εσένα
Τα παιδιά αποζητούν τη θετική προσοχή από εμάς. Χρειάζονται να τα καταλάβουμε και να τα ακούσουμε χωρίς να τα κρίνουμε. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο ακόμη και εμείς οι ενήλικες γινόμαστε κάποιες φορές αγενείς στους άλλους.

Χρειάζεται κατανόηση
Για να μπορέσουν να μας κάνουν να καταλάβουμε τα συναισθήματά τους υπερβάλλουν με τη συμπεριφορά έτσι ώστε να πιστέψουμε ότι πραγματικά είναι θυμωμένα ή στεναχωρημένα. Σε αυτή τη προσπάθειά τους να μας πείσουν φέρονται με αγένεια για να γίνει κατανοητό αυτό που θέλουν να εκφράσουν.