Τι θα συμβεί στο στήθος σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Τι θα συμβεί στο στήθος σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Αν έμαθες πρόσφατα ότι είσαι έγκυος στο πρώτο σου μωράκι, τότε σίγουρα με το καιρό θα δεις κάποιες αλλαγές να συμβαίνουν στο σώμα σου, αλλά στο στήθος σου συγκεκριμένα ίσως τις δεις νωρίτερα. Αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων. Τι μπορεί να συμβεί;

Ίσως παρατηρήσεις ότι στο στήθος σου είναι πιο ορατές και έντονες οι φλέβες σου κάτω από το δέρμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει αυξημένος όγκος αίματος σε όλο το σώμα σου, προκειμένου να στηρίξει εσένα και τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι θηλές σου θα δεις ότι αρχίζουν και σκουραίνουν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Ο λόγος που αλλάζει το χρώμα τους, είναι επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αναγκάζουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν περισσότερη χρωστική ουσία, ώστε το μωρό σου να ξεκινήσει την αναζήτηση προς αυτές.

Ακόμη, το μέγεθος των θηλών σου μπορεί να μεγαλώσει. Δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, διότι απλά πλησιάζει η στιγμή που θα κρατήσεις στην αγκαλιά το μωρό σου και θα πρέπει να το θηλάσεις. Για αυτό μπορεί να αλλάξουν και σχήμα.

Τέλος στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσεις ευαισθησία στο στήθος και θα αρχίσεις να νιώθεις πως το δέρμα σου τεντώνεται. Ίσως ο κνησμός και οι πρώτες ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό σημαίνει ότι το στήθος σου αρχίζει να προσαρμόζετε στους διαστελλόμενους γαλακτοφόρους αδένες σου, ώστε να μπορείς να θηλάσεις το μωρό σου αμέσως μόλις γεννηθεί.