Τι να κάνεις για να αποφύγεις την έκθεση του παιδιού σου στο μπλε φως - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως να απομακρύνεις το παιδί σου από τις οθόνες

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Στην εποχή που διανύουμε όλο και περισσότερο βλέπουμε πως τα παιδιά μας αναζητούν συσκευές με οθόνη για να απασχολούνται. Σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν τηλεόραση (συνήθως πάνω από μία), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και τάμπλετ μέσα στο σπίτι. Αν θέλεις να μειώσεις την έκθεση του παιδιού σου στις οθόνες θα βρεις παρακάτω μερικά χρήσιμα tips.

Παιδικό δωμάτιο χωρίς οθόνες
Στο δωμάτιο του παιδιού δε χρειάζεται να υπάρχουν οθόνες. Αυτό σημαίνει ούτε τηλεόραση, ούτε ταμπλέτ, ούτε κινητό τηλέφωνο. Οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σαλόνι. Με αυτό το τρόπο μπορείς ευκολότερα να παρακολουθείς το παιδί, χωρίς να «χάνεται» με τις ώρες στον κόσμο του you tube ή του TikTok.

Πέρασε περισσότερο χρόνο με το παιδί
Την ώρα που κάνεις τις δουλειές του σπιτιού μπορείς να συμπεριλάβεις και το παιδί σε αυτό αφήνοντάς το να κάνει κάτι εύκολο. Θα μπορούσε να τακτοποιήσει τα παιχνίδια του ή να πλύνει το αυτοκίνητο μαζί με το μπαμπά. Λίγη διασκεδαστική μουσική θα βοηθούσε να υπάρχει ένα όμορφο κλίμα κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού και παράλληλα χορεύοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Εσύ είσαι το πιο σωστό παράδειγμα
Είναι αλήθεια πως τα παιδιά παραδειγματίζονται από εμάς και αρκετές φορές αντιδρούν όπως οι γονείς. Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσεις διάλεξε να το κάνεις διαβάζοντας ένα βιβλίο και όχι χαζεύοντας στην οθόνη του κινητού. Θα παρατηρήσεις σιγά σιγά πως την ίδια συνήθεια θα αποκτήσει και το παιδί.