Συμβουλές ομορφιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Συμβουλές ομορφιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Όλες θέλουμε να είμαστε όμορφες κάθε μέρα και να προσέχουμε την εμφάνισή μας. Ωστόσο κάποια στιγμή στη ζωή μας δεν έχουμε εμείς τον απόλυτο έλεγχο αλλά μια ζωή μέσα μας, η οποία άθελα της δημιουργεί διάφορες ορμονικές διαταραχές στο σώμα μας, με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωπες. Ίσως λοιπόν οι παρακάτω συμβουλές να σου φανούν χρήσιμες για να είσαι όμορφη αλλά και υγιής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

Σίγουρα αν είσαι έγκυος είναι φυσικό να αντιμετωπίσεις κάποιες ορμονικές διαταραχές. Μπορεί για παράδειγμα να παρατηρήσεις έντονη λιπαρότητα, ξηροδερμία ή ακόμα και ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα σου. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνεις, είναι να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου και σε δεύτερο χρόνο να πλένεις καθημερινά το πρόσωπό σου με κάποιο απαλό cleanser για να απομακρύνεις τυχόν ρύπους και λιπαρότητα.

Καταλαβαίνουμε πως είσαι γυναίκα και θες να προσέχεις την εμφάνισή σου σε καθημερινή βάση. Ωστόσο κάποιες συνήθειες που είχες πριν την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να τις σταματήσεις για 9 μήνες και μια από αυτές είναι η βαφή των μαλλιών σου. Το μόνο που επιτρέπεται αυτή την ευαίσθητη περίοδο της ζωής σου είναι να τα φροντίζεις με haircare προϊόντα με απαλά και πιθανώς φυτικά συστατικά.

Όσον αφορά στα νύχια σου, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα ημιμόνιμα βερνίκια και τις τεχνικές gel. Μπορεί να παρατηρήσεις  τα νύχια σου είτε να μεγαλώνουν με γρήγορο ρυθμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είτε να γίνονται εύθραυστα με τάση σπασίματος. Και στις δύο περιπτώσεις με τη σωστή διατροφή και τις κατάλληλες βιταμίνες μπορείς να τα προστατέψεις.

Τέλος αν παρατηρείς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, απλά πίνε άφθονο νερό.