Συμβουλές για να μεγαλώσεις ένα ευτυχισμένο μοναχοπαίδι - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Συμβουλές για να μεγαλώσεις ένα ευτυχισμένο μοναχοπαίδι

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Υπάρχουν πολλά στερεότυπα γύρω από ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς αδέρφια όπως ότι είναι κακομαθημένο, εγωκεντρικό, ανώριμο και πολλά άλλα. Το μέγεθος όμως της οικογένειας στη πραγματικότητα δεν παίζει ρόλο σε αυτό. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το πως θα μεγαλώσεις σωστά ένα μοναχοπαίδι.

Βοήθησέ το να κοινωνικοποιηθεί
Ένα παιδί που έρχεται σε επαφή μόνο με ενήλικους κινδυνεύει να δυσκολευτεί να συνεννοηθεί με παιδιά της ηλικίας του. Δώσε του ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθεί πηγαίνοντας το σε ένα παιδικό σταθμό, στην κατασκήνωση και βοήθησέ το να κάνει περισσότερη παρέα με άλλα παιδιά.

Βάλε όρια
Το να λες σε όλα «ναι» δεν είναι ένδειξη αγάπης αλλά αδυναμία δική σου να αρνηθείς. Το παιδί θα ακούσει πολλά «όχι» μεγαλώνοντας οπότε το καλύτερο είναι να το έχεις προετοιμάσει για αυτό.

Βοήθησέ το να πάρει πρωτοβουλίες
Με το να το προστατεύεις υπερβολικά και να το κατευθύνεις συνέχεια δεν το βοηθάς. Άφησέ το να πάρει πρωτοβουλίες και να κάνει τα δικά του λάθη καθώς θα μάθει από αυτά όπως μάθαμε όλοι.

Μάθε το να μοιράζεται
Μια κοινωνική ικανότητα που χρειάζεται να μάθει από νωρίς είναι το μοίρασμα. Μάθε του να μοιράζεται το χρόνο, τη προσοχή του αλλά και τα υλικά αγαθά με άλλα παιδιά.