Συμβουλές για να αποφύγεις το σύγκαμα το μωρού από τις πάνες - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Συμβουλές για να αποφύγεις το σύγκαμα το μωρού από τις πάνες

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Σίγουρα κάποιες φορές θα έχεις παρατηρήσει μικρά ή μεγάλα εξανθήματα στο δερματάκι του μωρού σου τα οποία προκαλούνται από τις πάνες, τη έξτρα υγρασία που υπάρχει σε αυτό το σημείο του σώματος αλλά και από τα βακτήρια που αναπτύσσονται. Έτσι το μωρό δυσκολεύεται στη καθημερινότητα λόγω αυτής της ενοχλητικής αίσθησης. Διάβασε λοιπόν παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις το σύγκαμα.

Αρχικά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάζεις πάνες συχνά και να καθαρίζεις πολύ καλά την ευαίσθητη περιοχή του μωρού. Είναι σημαντικό το συγκεκριμένο σημείο να διατηρείται στεγνό και καθαρό.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις για λίγο την πάνα στην άκρη. Δηλαδή αφού κάνεις μπάνιο το μωρό σου, σκούπισέ το πολύ καλά και βάλε το να καθίσει πάνω σε μια αδιάβροχη πετσέτα, αφήνοντάς το εκεί για λίγο να παίξει χωρίς πάνα. Στην ουσία αυτό το κάνεις για να πάρει λίγο περισσότερο αέρα το ευαίσθητο δερματάκι του.

Προσπάθησε όταν τοποθετείς την πάνα του μωρού να μην τη σφίγγεις, γιατί με αυτό το τρόπο μπορεί να περιορίσεις την κυκλοφορία του αέρα στην περιοχή και έτσι να δημιουργηθεί ανεπιθύμητη υγρασία και έτσι να προκληθεί ερεθισμός.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να καθαρίζεις την ευαίσθητη περιοχή του μωρού με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή μια μαλακή πετσέτα. Δώσε βάση στις εσωτερικές πτυχές του δέρματος καθαρίζοντας τες απαλά και με σχολαστικές κινήσεις.

Τέλος, μετά από κάθε αλλαγή πάνας χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα ή κάποια αλοιφή που είναι ειδική για τέτοιου είδους εξανθήματα.