Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας όλα όσα μας ζητάνε; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας όλα όσα μας ζητάνε;

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Πόσο καλό όμως τους κάνουμε τελικά όταν φροντίζουμε να μην τους λείπει τίποτα;

Η αλήθεια είναι πως κρύβονται κίνδυνοι για τα παιδιά που ίσως ακόμα και να μην τους έχουμε αντιληφθεί. Ένα παιδί όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει αρχίζει να νιώθει απογοήτευση, ένα σημαντικό και απαραίτητο συναίσθημα που το καθιστά ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στη ζωή του. Δίνοντάς του ό,τι θέλει του αφαιρούμε τα εφόδια που χρειάζεται για να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις μεγαλώνοντας με αποτέλεσμα ως ενήλικας να μην προσπαθεί για να πετύχει αυτό που θέλει. Μια ακόμη παγίδα στην οποία θα πέσουμε εκπληρώνοντας κάθε του επιθυμία είναι πως το παιδί θα θεωρήσει πως οφείλουμε να υπακούμε σε κάθε απαίτηση που έχει. Οποιαδήποτε άρνηση λοιπόν θα προκαλέσει νεύρα αλλά και εκρήξεις θυμού.

Είναι καλό να του δώσουμε να καταλάβει από νωρίς πως κάποια πράγματα πρέπει να τα κερδίσει, δείχνοντας πάντα αγάπη και τρυφερότητα ακόμη και όταν η απάντησή μας είναι αρνητική.