Πως βοηθάει ο θηλασμός εσένα και το μωρό σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως βοηθάει ο θηλασμός εσένα και το μωρό σου;

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το θηλασμό. Αποτελεί την πιο φυσική τροφή για το μωρό σου. Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα της ζωής του, διότι το μητρικό γάλα του προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και αντισώματα που χρειάζεται, ώστε να ενδυναμωθεί το ανοσοποιητικό του.

Αυτό που παράγεις είναι πολύτιμο για το μωρό σου. Με το θηλασμό εξασφαλίζεις στο μωρό σου σημαντικά συστατικά, όπως είναι οι πρεβιοτικοί ολιγοσκχαρίτες με τα οποία τρέφονται τα ωφέλιμα βακτηρίδια που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα του μωρού. Τα συγκεκριμένα βακτηρίδια εμποδίζουν την ανάπτυξη βλαβερών βακτηριδίων που μπορούν να εισβάλλουν στο έντερο και να δημιουργήσουν μια  ενδεχόμενη λοίμωξη. Επίσης περιέχει και λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργεία του εγκεφάλου.

Ο θηλασμός όμως δεν είναι μόνο καλός για το μωρό σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικός και για εσένα. Αρχικά σε βοηθά στο να χάσεις τα παραπανήσια κιλά που πήρες στην εγκυμοσύνη σου. Ύστερα είναι μια εύκολη λύση, από την άποψη πως δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου αποστειρωμένα μπιμπερό. Πολύ σημαντικό είναι πως το μητρικό γάλα είναι δωρεάν και βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία. Τέλος, ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια του θηλασμού παράγει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που βοηθά να δεθείς συναισθηματικά με το μωρό σου.