Πως θα μεγαλώσεις ένα ήσυχο μωρό - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως θα μεγαλώσεις ένα ήσυχο μωρό

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Κάθε μωρό έχει τη δική του προσωπικότητα και κάποιες φορές κάτι τέτοιο καθορίζει το πόσο ήσυχο είναι. Όσο περίεργο όμως και αν σου φανεί, η ηρεμία είναι κάτι που μαθαίνεται και περνά από το δικό σου χέρι.

Βάλε πρόγραμμα
Ο ύπνος, η αλλαγή πάνας ή το τάισμα είναι βασικές διαδικασίες στους ρυθμούς της ζωής του. Το μωρό αρχίζει σιγά σιγά να καταλαβαίνει αυτή τη ρουτίνα κάτι το οποίο λειτουργεί καθησυχαστικά για αυτό. Όσο μεγαλώνει ξεκίνησε να του μιλάς για αυτό το πρόγραμμα έτσι ώστε να κατανοήσει πως θα υπάρχει στη ζωή του.

Μην το αφήνεις να κλαίει
Ο τρόπος για να διεκδικήσει ένα μωρό τις ανάγκες του και αυτά που θέλει είναι με το κλάμα. Για να το κάνεις να νιώσει ασφάλεια θα πρέπει να ανταποκριθείς άμεσα στο κλάμα του. Η παρηγορητική συμπεριφορά όπως μια αγκαλιά, η καθησυχαστική φωνή ή το νανούρισμα θα το απαλλάξει από το στρες και θα το εκπαιδεύσει στην ηρεμία.

Απόφυγε την υπερπροστασία
Το παιδί σου χρειάζεται να ξέρει πως μπορεί να στηριχθεί πάνω σου πρέπει όμως και να αρχίσει να κατακτά σιγά σιγά την αυτονομία του. Άφησέ το όσο μεγαλώνει να κάνει τα δικά του λάθη αλλά να είσαι πάντα δίπλα του.