Πως θα φροντίσεις τη πιπίλα του μωρού σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως θα φροντίσεις τη πιπίλα του μωρού σου;

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Συνήθως το πιο σημαντικό «αξεσουάρ» για το μωρό σου είναι η πιπίλα. Πολλά μωρά μάλιστα αργούν να την αποχωριστούν. Μπορεί να την έχουν όλη μέρα και όλη νύχτα στο στόμα τους. Από τη άλλη όμως η πιπίλα αποτελεί και ένα δικό σου σύμμαχο, καθώς ορισμένες φορές είναι ο μοναδικός τρόπος για να ηρεμήσεις το μωρό σου από τη γκρίνια. Έτσι η περιποίησή της είναι πάρα πολύ σημαντική.

Αρχικά θα πρέπει να αποστειρώνεις τη πιπίλα του, βράζοντάς τη στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά, αν το μωρό σου είναι κάτω από 4 μηνών. Τις πιπίλες των μπιμπερό, θα πρέπει να τις αποστειρώνεις ύστερα από κάθε χρήση. Αυτές όμως που έχει συνέχεια στο στόμα του, είναι απαραίτητο να τις φροντίζεις 4 φορές τη μέρα.

Μόλις περάσουν οι 4 μήνες, θα πρέπει απλά να τις πλένεις πολύ καλά με μια βούρτσα και κάποιο καθαριστικό που να είναι κατάλληλο για βρεφικά είδη.

Αν η πιπίλα πέσει στο πάτωμα, καλό είναι να την ξεπλύνεις με ζεστό νερό πριν τη ξαναδώσεις στο μωρό. Εάν πάλι είσαι έξω και πέσει στο δρόμο, είναι προτιμότερο να την καθαρίσεις με μωρομάντηλο.

Τέλος αν οι πιπίλες σου μωρού σου σου φανούν φθαρμένες σε κάποια σημεία, προτίμησε να τις πετάξεις και να τις αντικαταστήσεις με καινούργιες.