Πως να κάνεις το μωρό σου να κοιμάται όλη νύχτα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως να κάνεις το μωρό σου να κοιμάται όλη νύχτα

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Φυσικά το να κοιμηθεί το μωρό σου όλη τη νύχτα χωρίς να ξυπνάει κατά τη διάρκεια δεν είναι εύκολη υπόθεση και καμία βραδιά δεν είναι προβλέψιμη, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να αυξήσεις τις πιθανότητες.

Συνέπεια πριν τον ύπνο
Κάτι που πραγματικά φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά και να κάνει τη διαφορά είναι να το βάζεις μια συγκεκριμένη ώρα για ύπνο και να την τηρείς. Το παιδί ξέρει τι να περιμένει, το σώμα του μπαίνει σε πρόγραμμα και αυτό κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη.

Ακολούθησε μια ρουτίνα
Τα παιδιά ξέρουν πότε η ρουτίνα τους είναι μπερδεμένη. Όταν περνά τη νύχτα στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς ξεφεύγει από τις συνήθειές του και έτσι όταν επιστρέφει σπίτι συνήθως δυσκολεύεται να κοιμηθεί στην ώρα του. Είναι σημαντικό λοιπόν ακόμα και όταν περνά χρόνο μακριά από το σπίτι του να διατηρείται η ίδια ρουτίνα ύπνου.

Δοκίμασε αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια συχνά χρησιμοποιούνται για χαλάρωση όχι μόνο στους ενήλικους αλλά και στα μωρά. Υπάρχουν κάποια παιδικά έλαια, όπως αυτό της λεβάντας, που είναι ιδανικά για κάτι τέτοιο. Μπορείς να το εφαρμόσεις στο σώμα του μωρού σου πριν κοιμηθεί.