Πως μπορώ να μάθω στο παιδί μου να τρώει σωστά; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Πως μπορώ να μάθω στο παιδί μου να τρώει σωστά;

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Είναι πολύ αγχωτικό να παρακολουθείς το παιδί σου να τρώει ή να μη τρώει το φαγητό του. Άλλες φορές μπορεί να παίζει με αυτό και άλλες να απεχθάνεται τη τροφή που το προσφέρεις. Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά ;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν όλα τα παιδιά τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης, έτσι χρειάζονται ίσως περισσότερο χρόνο ώστε να μάθουν νέα πράγματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να σερβίρεις στο παιδί σου φαγητό σε πιο μικρά κομματάκια ώστε να είναι ευκολότερη η διαδικασία μάσησης.

Αν το παιδί σου συνηθίζει να βάζει τα χέρια του μέσα στο πιάτο την ώρα που τρώει, μην το μαλώσεις. Ο λόγος που το κάνει είναι γιατί προσπαθεί να εξερευνήσει τη τροφή με όλες του τις αισθήσεις. Απλά πρόσεχέ το ώστε να μη βάλει μεγάλη ποσότητα στο στόμα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό, είναι βασική διαδικασία της ανάπτυξής του.

Σε περίπτωση που το παιδί την ώρα του φαγητού απλά παίζει με τη τροφή και δεν τρώει, ίσως να μη πεινάει άλλο, να μη του αρέσει το συγκεκριμένο φαγητό ή ακόμα και να θέλει να ασχοληθείς μαζί του και να το ταΐσεις εσύ. Προσπάθησε να του αφιερώσεις λίγο χρόνο.