Οι δεξιότητες ενός παιδιού που δείχνουν πως θα γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Οι δεξιότητες ενός παιδιού που δείχνουν πως θα γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλοι οι γονείς αναρωτιόμαστε πως θα γίνει το παιδί μας όταν μεγαλώσει και υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να μας το αποκαλύψουν. Επίσης αν τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πετυχημένοι ενήλικες στο μέλλον.

Επιμονή
Ένα παιδί που είναι επίμονο δεν εγκαταλείπει μέχρι να βρει τη λύση ή να μάθει κάτι από τη συγκεκριμένη εμπειρία. Δεν αποθαρρύνεται από τις αντιδράσεις των άλλων και προσπαθεί όσες φορές χρειάζεται για να πετύχει κάτι. Η επιμονή είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους πετυχημένους και όχι η αποτυχία.

Περιέργεια
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των πετυχημένων ανθρώπων είναι η περιέργεια. Το παιδί που κάνει πολλές ερωτήσεις έχει το εργαλείο για να δημιουργήσει τελικά τη δική του πορεία στη ζωή.

Πάθος
Το παιδί που εξερευνά τα πράγματα χωρίς να προσπαθεί να ικανοποιήσει τρίτους αλλά με τρόπο που του δίνει μεγαλύτερο νόημα, θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό του αλλά και τις ικανότητές του. Έτσι μεγαλώνοντας θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να κάνει τις σωστές επιλογές.