Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ένα παιδί που γκρινιάζει - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ένα παιδί που γκρινιάζει

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με το παιδί που γκρινιάζει μα όσο ενοχλητικό κι αν είναι, παράλληλα είναι και φυσιολογικό. Χρειάζεται να παρατηρήσουμε σωστά τη συμπεριφορά του παιδιού για να καταλάβουμε από που προέρχεται η γκρίνια. Συμβαίνει όταν νευριάζει; Όταν είναι κουρασμένο; Όταν απομακρυνόμαστε από το οπτικό του πεδίο; Για όποιο λόγο και αν συμβαίνει, η δική μας συμπεριφορά είναι αυτή που μπορεί να καθορίσει τη κατάσταση.

Μην υποκύπτεις εύκολα
Μην υποχωρείς κάθε φορά που γκρινιάζει δίνοντάς του αυτό που σου ζητάει. Δώσε του χρόνο να σου μιλήσει και άκουσέ το, όμως έπειτα βοήθησέ το να καταλάβει πως με το να γκρινιάζει δε θα καταφέρει όλα όσα φαντάζεται.

Μην του δίνεις χαρακτηρισμούς
Οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί όπως «μην είσαι τόσο γκρινιάρης» σίγουρα δε θα βοηθήσουν καθόλου. Είναι προτιμότερο να του πεις πως με το να γκρινιάζει δε θα το αφήσεις αν παίξει. Έτσι θα του δείξεις πως δε χαρακτηρίζεις το ίδιο αλλά τη συμπεριφορά και τον τρόπο που χρησιμοποιεί για να πετύχει το στόχο του.

Μη διακωμωδείς τη συμπεριφορά του
Αν γελάς με τη συμπεριφορά του το μήνυμα που του περνάς είναι πως σε διασκεδάζει και σε ευχαριστεί. Η αρνητική περίπτωση είναι να πιστέψει πως το κοροϊδεύεις και το υποτιμάς, με αποτέλεσμα να νιώσει απόρριψη και απογοήτευση.