Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τα παιδιά μας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τα παιδιά μας

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Τα μικρά παιδιά με την αθωότητά τους, πολλές φορές, χωρίς να το γνωρίζουν μας δίνουν σημαντικά μαθήματα ζωής. Μπορεί να μην γνωρίζουν ακόμη βασικές αρχές, όμως ο τρόπος που βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή είναι κάτι από το οποίο μερικές φορές πρέπει να παραδειγματιζόμαστε.

Έκφραση συναισθημάτων
Τα νήπια δεν συγκρατούν τα συναισθήματά τους και τα εκφράζουν είτε κλαίγοντας, είτε φωνάζοντας. Οι εκρήξεις θυμού των ενηλίκων δεν αποτελούν υγιή τρόπο έκφρασης του θυμού, σε αντίθεση με τα παιδιά που δεν φοβούνται να εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Αυτό αποτελεί ένα από τα μυστικά συστατικά της ευτυχίας.

Καλός ύπνος
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα μικρά παιδιά πρέπει να κοιμούνται περίπου 11-14 ώρες την ημέρα. Αυτό δεν βοηθά μόνο την ανάπτυξή τους αλλά και την ψυχολογία τους. Είναι σημαντικό λοιπόν να ξεκουραζόμαστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας μέσα στην ημέρα και για να ζητάμε βοήθεια από το περιβάλλον μας για να το πετύχουμε.

Ρίσκο
‘Oλοι θα έχουμε παρατηρήσει πως όσο ήμασταν παιδιά δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα χωρίς να νιώθουμε φόβο. Ίσως λοιπόν να χρειάζεται να βγούμε από το comfort zone και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με μεγαλύτερη περιέργεια και λιγότερο φόβο.