Ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου τη Δευτέρα του Πάσχα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου τη Δευτέρα του Πάσχα

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι η ημέρα αμέσως μετά τις γιορτινές και χαρούμενες ώρες που πέρασες με οικογένεια και φίλους. Το πιθανότερο είναι την επόμενη μέρα να επιστρέφεις στη δουλειά και να μην έχεις ιδιαίτερα καλή διάθεση ή να νιώθεις κουρασμένη. Τα παιδιά όμως έχουν αστείρευτη ενέργεια και σε αντίθεση με εσένα θέλουν να παίξουν, αρνούνται να φύγουν από το χωριό ή το νησί και θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί σου τώρα που δε δουλεύεις. Έχουμε λοιπόν μερικές ιδέες για να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο χωρίς όμως να κουραστείς περισσότερο.

Μια βόλτα
Πριν επιστρέψετε στη πολύβουη πόλη αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να κάνετε μια βόλτα στη φύση. Αναλόγως με το που βρίσκεστε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη θάλασσα ή μια βόλτα στο βουνό. Θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις ενώ θα περνάτε αυτή την ώρα μαζί.

Σχέδια για την επόμενη εξόρμηση
Για να καταπολεμήσεις τη κακή διάθεση που μπορεί να υπάρχει λόγω της επιστροφής μπορείτε να βγείτε για ένα παγωτό και εκεί να συζητήσετε ιδέες για την επόμενη εξόρμηση. Αυτό θα βοηθήσει τη μετάβαση στη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα δημιουργήσει ένα αισιόδοξο κλίμα.

Παρακολουθήστε μια ταινία
Ένας από τους ομορφότερους τρόπους να αποφορτιστείτε αλλά και να περάσετε χρόνο μαζί είναι να παρακολουθήσετε παρέα μια ταινία. Άφησε τα παιδιά να διαλέξουν μια παιδική ταινία και παρακολουθήστε τη μαζί. Εσύ θα αισθανθείς για λίγο παιδί και εκείνα θα είναι ευχαριστημένα που κατά κάποιο τρόπο μπαίνεις «στον κόσμο τους».