Η πιο fun και εύκολη άσκηση που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Η πιο fun και εύκολη άσκηση που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Αν είσαι έγκυος την καλοκαιρινή περίοδο τότε μπορείς να επωφεληθείς ιδιαίτερα από το κολύμπι αφού είναι από τις πιο ασφαλείς και ωφέλιμες επιλογές. Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία σου και να ενισχύσει τα επίπεδα οξυγόνου ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζεις όσο δροσίζεσαι.

Αυτή η καταπραϋντική μορφή άσκησης χαμηλής έντασης μπορεί να ανακουφίσει από αρκετούς πόνους της εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως απομακρύνει την πίεση από τις αρθρώσεις που φέρουν βάρος ενώ μπορεί να βοηθήσει στο πρήξιμο που εμφανίζεται από την ορθοστασία και το περπάτημα. Μερικά ακόμα πλεονεκτήματα είναι πως ανακουφίζει από τη ναυτία, βοηθά να διατηρηθεί μια δροσερή θερμοκρασία κατά την άσκηση και αποτρέπει την υπερθέρμανση. Η άνωση του νερού αφαιρεί την πίεση από το βάρος του μωρού στην κοιλιά και το κάτω μέρος της μέσης. Τέλος μπορεί να οδηγήσει σε μια ευκολότερη, πιο ομαλή εγκυμοσύνη και έναν πιο ανώδυνο τοκετό.