Γίνεσαι νονά; Ο ρόλος σου στη ζωή του παιδιού - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Θα γίνεις νονά; Ο ρόλος σου στη ζωή του παιδιού

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Αν αποφάσισες να βαφτίσεις το παιδάκι της κολλητής σου σίγουρα γνωρίζεις πως ο ρόλος σου δεν είναι μόνο τυπικός και δεν περιορίζεται σε ένα δώρο το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα. Επιλέγεις να γίνεις ένα πρόσωπο που θα του προσφέρει αγάπη και τρυφερότητα στην πορεία της ζωής του.

Φυσικά έχει σημασία να παίζεις ενεργό ρόλο στη ζωή του παιδιού και δεν αρκεί να το βλέπεις μόνο στις γιορτές. Μην ξεχνάς πως είσαι ένας από τους κοντινούς ανθρώπους της ζωής του και σίγουρα σε χρειάζεται κοντά του σε σημαντικές στιγμές όπως τα γενέθλιά του ή σχολικές εκδηλώσεις και σίγουρα όταν θα θέλει κάποιο οικείο πρόσωπο για να του μιλήσει και να εκμυστηρευτεί τα προβλήματά του.

Το παιδάκι μεγαλώνοντας είναι πολύ πιθανό να σε βλέπει ως πρότυπο επομένως θα πρέπει με τη συμπεριφορά σου να του δείξεις τις αξίες της ζωής όπως για παράδειγμα τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση. Εφόσον θα καταλάβεις ποια είναι η κατεύθυνση που θέλουν οι γονείς να δώσουν στο παιδί τους όσον αφορά στην εκπαίδευση, είναι καλό να εμπλακείς συμπληρωματικά αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις δραστικά. Φυσικά η αγάπη είναι αυτή που γεμίζει ένα παιδί και το βοηθά να μεγαλώσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, άρα όσο πιο πολύ το αγαπάς τόσο πιο πολύ θα δυναμώνει ο δεσμός μεταξύ σας. Αν λοιπόν είσαι έτοιμη να πάρεις την απόφαση να γίνεις νονά, σκέψου καλά σε ποιο βαθμό είσαι διατεθειμένη να εμπλακείς στη ζωή του και με ποιο τρόπο μπορείς να το κάνεις.