Είσαι νέα μαμά; Πως θα αντιμετωπίσεις την αϋπνία - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Είσαι νέα μαμά; Πως θα αντιμετωπίσεις την αϋπνία

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Αρκετές μητέρες με τον ερχομό του μωρού τους χάνουν τον ύπνο τους. Οι επιστήμονες επιμένουν πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό και 8-9 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες. Υποστηρίζουν επίσης πως ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται, επομένως τι μπορείς να κάνεις αυτή τη περίοδο που δεν κοιμάσαι αρκετά;

Προσπάθησε όσο μπορείς να κρατάς ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε πρωί. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις σωστά το βιολογικό σου ρολόι. Ακόμη το στρώμα σου δε θα πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό, φρόντισε να επιλέξεις εκείνο που θα σε βοηθά να ξυπνάς ξεκούραστη το πρωί.

Πριν πέσεις για ύπνο προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος και το στρες της ημέρας κάνοντας κάτι χαλαρωτικό όπως να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να κάνεις λίγα λεπτά διαλογισμό και απόφυγε φυσικά την τηλεόραση ή το κινητό. Επίσης όταν νιώθεις κουρασμένη πήγαινε κατευθείαν για ύπνο και μην καταπιέζεις τον εαυτό σου παραμένοντας όρθια διότι θα οδηγηθείς σε ολοκληρωτική εξάντληση.