Εγκυμοσύνη: πώς θα καταπολεμήσεις τη ναυτία - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Εγκυμοσύνη: πώς θα καταπολεμήσεις τη ναυτία

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης συμβαίνουν πολλές ορμονικές αλλαγές στις οποίες κάθε γυναίκα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Οι πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις είναι η ναυτία και ο εμετός, συμπτώματα που υποτίθεται ότι παρουσιάζονται μόνο το πρωί αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να διαρκούν όλη την ημέρα.

Για να περιορίσεις τη ναυτία και τον εμετό και να αισθάνεσαι καλύτερα, μόλις ξυπνάς το πρωί είναι καλό να τρως ένα μικρό σνακ, για παράδειγμα μία-δύο φρυγανιές ή μια μπανάνα, που θα αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να σταματήσει τη ναυτία.

Γενικότερα, φρόντισε να μην αφήνεις άδειο το στομάχι σου και να προτιμάς τα συχνά γεύματα και τις στεγνές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (όπως ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά) και χαμηλή σε λίπη. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να ανεχτούν αλμυρές τροφές καλύτερα από γλυκές και πικάντικες τροφές. Επίσης φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να παραμένεις ενυδατωμένη αλλά να πίνεις το νερό γουλιά γουλιά γιατί η μεγάλη ποσότητα του υγρού μπορεί να προκαλέσει εμετό.

Τέλος, αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο ειδικά φυτικά σκευάσματα που βοηθούν να αντιμετωπίσεις τα συγκεκριμένα συμπτώματα.