Δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου πριν ξεκινήσει το σχολείο - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου πριν ξεκινήσει το σχολείο

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Έχουν μείνει μόνο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο και η οικογένεια ξαναμπεί στους καθημερινούς της ρυθμούς. Είτε είναι η πρώτη φορά που το παιδί σου θα πάει σχολείο είτε ξεκινά τη καινούρια σχολική χρονιά του, είναι καλό να κάνετε μαζί μερικές δραστηριότητες λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι.

Φτιάξτε ένα λεύκωμα
Συλλέξτε τις αναμνήσεις του καλοκαιριού σε ένα κουτί ή ένα λεύκωμα. Μπορεί να είναι μερικά κοχύλια, ένα comic book, κάποιο παιχνίδι, ένα ραβασάκι από κάποιο φίλο που έκανε στις διακοπές ή ένα ρούχο που δεν του κάνει πια. Ένα κουτί με αναμνήσεις ή ένα λεύκωμα από τις καλοκαιρινές διακοπές με τα οποία θα μπορεί να «ταξιδέψει» στο χρόνο και να θυμηθεί όμορφες στιγμές.

Pajama party
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο διοργανώστε για το παιδί και τους φίλους του ένα pajama party με αγαπημένη ταινία, ποπ κορν και sleep over. Θα διασκεδάσουν και θα έχουν την ευκαιρία να ξενυχτήσουν πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Ψώνια για το σχολείο
Όλοι θυμόμαστε την αίσθηση όταν μπαίναμε στο βιβλιοπωλείο μικροί για να αγοράσουμε τα πράγματα της νέας σχολικής χρονιάς. Καινούρια τετράδια, μολύβια ακόμα και η μυρωδιά του βιβλιοπωλείου είναι κάτι που θα το ενθουσιάσει και στο μέλλον θα γίνει μια όμορφη νοσταλγική ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια.

Βγάλτε μια φωτογραφία
Μια όμορφη παράδοση που μπορείτε να δημιουργήσετε, είναι να βγάζετε το παιδί μια φωτογραφία κάθε πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ως την αποφοίτησή του. Έτσι όταν μεγαλώσει θα έχει μια αναπαράσταση από τα χρόνια που πέρασαν.