Αυτό είναι το μέταλλο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή ενός παιδιού σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

Αυτό είναι το μέταλλο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή ενός παιδιού σου

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Κάποια από τα πιο σημαντικά διατροφικά συστατικά για την φυσιολογική λειτουργία και υγεία του οργανισμού είναι τα μέταλλα. Η καθημερινή διατροφή των παιδιών δεν πρέπει να έχει ελλείψεις και ένα από τα πιο απαραίτητα μέταλλα είναι το μαγνήσιο.

Το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών ενώ υποστηρίζει την μυϊκή λειτουργία, προάγει τη χαλάρωση και τον ποιοτικό ύπνο. Για να αυξήσουμε την πρόσληψη του μαγνησίου με φυσικό τρόπο μπορούμε να ενσωματώσουμε κάποιες τροφές στη διατροφή του παιδιού. Το σπανάκι είναι μια από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου ενώ περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και περιέχει πολλές βιταμίνες. Κάτι στο οποίο δύσκολα θα αντισταθεί ένα παιδί είναι η σοκολάτα. Συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα έχει άφθονο μαγνήσιο και για να επωφεληθεί το παιδί περισσότερο από αυτήν θα πρέπει να επιλέγουμε κάποια που έχει τουλάχιστον 70% κακάο. Άλλες πολύ καλές πηγές μαγνησίου είναι τα μαύρα φασόλια, οι κολοκυθόσποροι και το αβοκάντο τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.