5 συμβουλές αν το παιδί σου φοβάται το σκοτάδι - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

The Mom

5 συμβουλές αν το παιδί σου φοβάται το σκοτάδι

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Είναι συνηθισμένο να φοβούνται τα μικρά παιδιά στο σκοτάδι, όμως είναι κάτι που μπορεί και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί γιατί βοηθά στην αυτοπεποίθηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Παρακάτω υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να βοηθήσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει αυτόν το φόβο.

Άκουσε το παιδί σου
Προσπάθησε να ακούσεις το παιδί χωρίς να γίνεσαι περιφρονητική αλλιώς ίσως νιώσει πως δεν το καταλαβαίνεις. Άφησέ το να σου μιλήσει για αυτή την εμπειρία και άκουσε προσεκτικά, βοήθησέ το να αντιμετωπίσει το φόβο χωρίς να τον αποφύγει. Με την ακρόαση και την ενσυναίσθηση τού δείχνεις πως παίρνεις στα σοβαρά τους φόβους του και πως το φροντίζεις όταν είναι αναστατωμένο.

Λύστε μαζί το πρόβλημα
Δίδαξε το παιδί πως να αντιμετωπίζει και να λύνει τα προβλήματα που του παρουσιάζονται. Μπορείς να ξεκινήσεις ρωτώντας το, τι θα ήταν αυτό που θα το έκανε να φοβάται λιγότερο, ίσως ένα πολύ μικρό φως ή ένα αντικείμενο που το ενδυναμώνει όπως ο αγαπημένος του ήρωας.

Επαίνεσέ το
Τέλος επιβράβευσέ το για την καλή δουλειά και προσπάθεια που έχει καταβάλλει. Επεσήμανε πως είσαι περήφανη που αντιμετωπίζει τους φόβους του και μαθαίνει να λύνει τα προβλήματα του.