Πως να αποβάλλετε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

Πως να αποβάλλετε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα

Με τον ερχομό του φθινόπωρου, ήρθαν και οι υποχρεώσεις. Τρέχουμε και δε φτάνουμε. Το άγχος είναι αναπόφευκτο. Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Όμως, τι συμβαίνει όταν είναι τόσο έντονο που επηρεάζει την καθημερινότητα μας; Πως αναγνωρίζουμε το εποικοδομητικό άγχος από το καταστρεπτικό; Τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο τρόπος για να αναγνωρίσετε αν το άγχος είναι εποικοδομητικό ή όχι είναι να παρατηρήσετέ αν το χειρίζεστε ή σας χειρίζεται αυτό. Αν λοιπόν, το μυαλό σας αναπαραγάγει τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις ξανά και ξανά μέσα στη μέρα, τότε πρέπει να ανησυχήσετε.

Σε κάποιες περιπτώσεις που είναι σχεδόν αδύνατο να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας, εκεί το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό για να σας καθοδηγήσει.

Ενναλακτικά, εσείς που αγχώνεστε λίγο παραπάνω από το κανονικό υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποβάλλετε τα αρνητικά συναισθήματα.

Πως να αποβάλλετε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα
  1. Μιλήστε σε ένα φίλο

Μη κρατάτε μέσα σας πράγματα. Όπως λένε, ένα πρόβλημα που μοιράζεται είναι μισό πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι επικοινωνώντας με έναν άλλο άνθρωπο, θα ανακαλύψετε μία άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων που δεν είχατε σκεφτεί πριν.

  1. Εστιάστε στα θετικά

Η ζωή είναι θέμα εστίασης. Τι σημαίνει αυτό; ότι η ζωή μας διαμορφώνεται ανάλογα με το που επιλέγουμε να εστιάσουμε. Αντί λοιπόν, να εστιάζεται στην αρνητική κατάσταση που σας απασχολεί τελευταία, δείτε το θετικό που μπορεί να βγει μέσα από αυτή.

Να θυμάστε ότι καμία κατάσταση δεν είναι αδιέξοδος. Έχουμε πάντα επιλογές και λύσεις!

Brighten up your Inbox

xoxo Roula