Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Roula's Diary

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Οι καιροί αλλάζουν και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν πια τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας προκειμένου να ξεπεράσουν προβλήματα υγείας ακόμα και ψυχολογικής φύσεως, να διατηρήσουν την ευεξία τους ή απλά να κρατηθούν σε φόρμα χωρίς να καταφεύγουν στο νυστέρι ή χημικές μεθόδους.

Ξέρετε ότι μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας, ένα κομμάτι μου, όμως, που ίσως να μην το γνωρίζετε και με έχει βοηθήσει και εμένα πάρα πολύ, στη σωματική και ψυχική μου υγεία, είναι οι ενεργειακές θεραπείες, εδώ και 16 χρόνια.

Πριν από πολύ καιρό λοιπόν, πέρασα ένα μεγάλο διάστημα μπλοκαρίσματος και ανισορροπίας. Έκανα μεγάλη προσπάθεια στο να βρω τις ισορροπίες μόνη μου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό με έκανε να αναζητήσω διέξοδο στις ενεργειακές θεραπείες, που είχα διαβάσει και είχα ακούσει τόσα πολλά γι᾽αυτές. 

Πιστεύω ότι στη ζωή μας κάποιοι άνθρωποι έρχονται για κάποιο λόγο. Εκείνη την περίοδο γνώρισα τον «άγγελο» μου, την Μάρθα Πεφάνη, η οποία είναι η θεραπεύτρια μου. 

Χάρη στη Μάρθα και στις θεραπείες Ρέικι  που μου έκανε, μπόρεσα να βρω τη γαλήνη, την ισορροπία και την αρμονία μέσα μου.

Μέσα από τις συνεδρίες βιώνω αισθήματα σωματικής χαλάρωσης, ηρεμίας, γαλήνης, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μου, τους άλλους και τον κόσμο. Επειδή όμως, όπως γνωρίζετε, η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο και τα μάτια μου να είναι πιο φωτεινά και λαμπερά και να ακτινοβολώ ηρεμία. 

Για όσες δεν το ξέρετε, το Ρέικι, απομακρύνει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα προσφέροντας, με αυτόν τον τρόπο, την έμφυτη ικανότητα του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του. Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνο την υγεία μας αλλά ολόκληρη τη ζωή μας (καριέρα, οικονομικά και σχέσεις).  

Η ενεργειακή θεραπεία δεν θεραπεύει μόνο το σώμα μας, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την αυτογνωσία και να αφυπνίσει την ανώτερη δυναμική μας

Μια ακόμα θεραπεία που κάνω συχνά με την Μάρθα είναι το Rejuvance. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο για φυσικό lifting. Όσες από εσάς θέλετε να αποφύγετε τις επεμβατικές θεραπείες, είναι η ιδανικότερη λύση. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα ολιστικό αναζωογονητικό μασάζ προσώπου που επιδρά στον συνδετικό ιστό και στους μύες, απελευθερώνει κολλαγόνο και ελαστίνη από μέσα προς τα έξω, αποκαθιστώντας έτσι την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Επαναφέρει την λάμψη και την ομορφιά στο δέρμα με εντελώς φυσικό τρόπο, ενώ παράλληλα συμβάλλει ουσιαστικά και στην ανακούφιση από ημικρανίες και πονοκεφάλους. 

Υπάρχουν βέβαια και άλλες τεχνικές ενεργειακής θεραπείας, όπως η Ρεφλεξολογία, η Κρυσταλλοθεραπεία, η Πνευματική Θεραπεία και η Θεραπεία των Τσάκρα κ.α. Οι θεραπείες αυτές είναι παγκοσμίως γνωστές και πολλές stars του Hollywood τις ακολουθούν.

Μια από αυτές είναι η Nicole Kidman η οποία κάνει Ρέικι προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία της και να διαθέτει την ενέργεια να αποδίδει στο θέατρο και στα γυρίσματα η πολυπράγμων σταρ και μαμά 4 παιδιών τηρεί αυστηρή δίαιτα σύμφωνα με τις αρχές του Ρέικι. Η ιαπωνική εναλλακτική μέθοδος προσπαθεί να κρατήσει μυαλό και σώμα υγιή παίρνοντας την αρνητική ενέργεια μακριά και διοχετεύοντας θετική μέσω του διαλογισμού, της σπείρας και των παλαμών του απέναντί μας ή ακόμη και των δικών μας. 

Ακόμα, η Uma Thurman κάνει Θεραπεία με κρυστάλλους. Η δίαιτα, η άθληση και η υγιεινή ζωή δεν είναι τα μόνα που κρατούν την ηθοποιό και λαμπερή σαν να μην πέρασε ο χρόνος από πάνω της! Η μαμά δύο παιδιών είναι φανατική της κρυσταλλοθεραπείας και έχει γεμίσει το χώρο της με το φυτό roselle, το οποίο λέγεται ότι μειώνει το stress. Η κρυσταλλοθεραπεία προσφέρει ενέργεια από τη φύση στο σώμα. Αυτό πετυχαίνουν με δυο λόγια οι ημιπολύτιμοι λίθοι. Ίσως να έχεις ακουστά για τον κορνεόλιος ή κορνεάλιος λίθος, ο οποίος θεωρείται σύμβολο της ομορφιάς και της δύναμης του πλανήτη που φέρνει έμπνευση στους καλλιτέχνες.

* Τη Μάρθα Πεφάνη μπορείτε να την βρείτε στο 6958537802 & στο 2111163222.