Βρες το κούρεμα που σου ταιριάζει ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Βρες το κούρεμα που σου ταιριάζει ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Εσύ ξέρεις ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπό σου; Μια σωστή επιλογή κουρέματος θα αναδείξει τα δυνατά σημεία του προσώπου σου και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Για εσένα που έχεις οβάλ πρόσωπο, προτείνω ένα καρέ στο ύψος των ώμων, ώστε να αναδείξεις το σχήμα από το πηγούνι σου. Εσύ που θες να τονίσεις το βλέμμα σου, το κούρεμα που πρέπει να αποκτήσεις είναι το καρέ με συμπαγείς ή πλάγιες φράντζες. Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις μακριά μαλλιά, κατά προτίμηση με χωρίστρα στη μέση, ώστε να αναδείξεις τις υπέροχες αναλογίες του προσώπου. Το οβάλ, θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου. Υπάρχει ισορροπία. Το πηγούνι και το μέτωπο έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, με ελαφρώς φαρδύτερα ζυγωματικά. Με το οβάλ σχήμα έχεις την πολυτέλεια να τονίσεις το καλύτερο χαρακτηριστικό του προσώπου σου με το κούρεμά σου. 

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, σου ταιριάζουν όλα τα μήκη, εάν βέβαια, υπάρχει όγκος στη κορυφή και πληρότητα πάνω από τα αυτιά. Οι επιλογές σας είναι πολλές, χωρίστρα στη μέση, ασυμμετρίες, φιλάρισμα ειδικά κοντά στο πηγούνι. Το ιδανικό μήκος είναι από τους ώμους και κάτω. Αποφύγετε συμπαγείς φράντζες και ίσιο περίγραμμα όπως για παράδειγμα το κλασικό καρέ. Το μυστικό είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία, γιατί στα στρογγυλά πρόσωπα δεν ταιριάζουν τα εντελώς ίσια ή τα μαλλιά με πολύ όγκο. Το στρογγυλό πρόσωπο, χαρακτηρίζεται από καμπύλες γραμμές και στρογγυλό πηγούνι. Τα ζυγωματικά είναι πλατύτερα από το μέτωπο και το πηγούνι.

Το ιδανικό μήκος κουρέματος σε ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι από το πηγούνι και κάτω. Οι ασύμμετρες φράντζες και οι κυματισμοί ειδικά στη περιοχή των κροτάφων θα κάνουν πιο απαλό το τετράγωνο σχήμα του προσώπου σας. Θα αναδείξεις έτσι τις όμορφες  γωνίες του προσώπου.

Στο τριγωνικό σχήμα, το πρόσωπο «ανοίγει» όσο κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και καταλήγει σε ένα πλατύτερο σαγόνι. Συνήθως, αυτό που θέλουν οι γυναίκες με τριγωνικές αναλογίες προσώπου είναι να περιορίσουν το πηγούνι και να αναδείξουν το μέτωπο. Το ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω με πληρότητα στους κροτάφους και στη κορυφή. Δοκιμάστε χρώματα και χωρίστρες για να αλλάξετε ολοκληρωτικά το look!

Εάν έχεις επίμηκες - μακρόστενο πρόσωπο, τότε, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, αλλά το πρόσωπο είναι εμφανώς πιο μακρύ από ότι πλατύ. Αυτό που χρειάζεσαι, αν έχεις αυτό το πρόσωπο, είναι να εξισορροπήσεις τα χαρακτηριστικά σου. Τα κουρέματα μεσαίου μήκους σου ταιριάζουν. Επέλεξε ένα απαλό φιλάρισμα και μύτες γύρω από το πρόσωπο με πληρότητα στα πλαϊνά και στην περιοχή του αυχένα, Περιόρισε το μήκος πάνω από τους ώμους και τολμήστε πλάγιες και οριζόντιες φράντζες που και πάλι κάνουν πιο ήπιο το μήκος του προσώπου.