Βερνίκι που έπηξε; Σου έχω τη λύση - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Βερνίκι που έπηξε; Σου έχω τη λύση

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

Μήπως και το δικό σου αγαπημένο μανό έπηξε και δεν μπορείς πια να το χρησιμοποιήσεις; Επειδή σε εμένα έχει συμβεί πολλές φορές, συγκέντρωσα σε αυτό το άρθρο όλους τους τρόπους για να διορθώσεις ένα μανό που έχει πήξει. Επίσης, μοιράζομαι μαζί σου τα τρία μαγικά tips μου, ώστε να μην χαλάει ποτέ η σύσταση του αγαπημένου σου βερνικιού.

Για να διορθώσεις το μανό σου χρησιμοποίησε ένα ειδικό διαλυτικό για βερνίκια (nail polish thinner) που θα βρεις σε όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα στην τιμή των τεσσάρων ευρώ περίπου. Ακολούθησε τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία και σε 2’ το αγαπημένο σου βερνίκι θα είναι σαν καινούριο.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το εξής: Βράσε ένα φλιτζάνι νερό και βούτηξε μέσα το μανό σου προσέχοντας να μην εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό του μπουκαλιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να σώσεις και μια μάσκαρα που έχει στεγνώσει.

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να ρίχνουμε κάποιες σταγόνες ασετόν μέσα στο πηγμένο μανό. Με τον τρόπο αυτό, όμως, καταστρέφουμε εντελώς τη σύσταση του μανό. Ο σωστός τρόπος είναι απλώς να ξεπλύνουμε με ασετόν το βουρτσάκι του μανό, να το ξανατοποθετήσουμε στο μπουκαλάκι και να ανακινήσουμε καλά.

Για να μην χαλάει η σύσταση του βερνικιού σου :
Tip No1: Να κλείνεις πολύ καλά τη συσκευασία.
Tip No2: Να το αποθηκεύεις σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Tip No3: Κάθε φορά που το χρησιμοποιήσεις να καθαρίζεις με ασετόν το στόμιο του μπουκαλιού και γύρω γύρω από αυτό πριν το φυλάξεις.