ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 5 ΤΡΟΠΟΥΣ - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 5 ΤΡΟΠΟΥΣ

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Κορίτσια μου, το τέλειο δέρμα δεν έχει να κάνει μόνο με την απουσία σημαδιών ακμής ή μαύρα στίγματα, αλλά και με την υφή του, το λεγόμενο skin texture.

H ανομοιομορφία του δέρματος είναι συχνά αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης των νεκρών κυττάρων, που κάνουν την επιδερμίδα πιο θολή ή πιο θαμπή. Επίσης, η ηλιακή ακτινοβολία και η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες «μπλοκάρουν» τη λεία υφή του δέρματός μας και οδηγούν στην ξηροδερμία ή στα κόκκινα σημαδάκια.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας πω ποιά είναι τα tips, οι τρόποι για να αποτρέψετε το skin texture, πριν καταλήξετε στη λύση της ιατρικής περίθαλψης ή στο laser. Πάμε να τα δούμε..

Πιείτε πολύ νερό

Το ότι το νερό ενυδατώνει ολόκληρο τον οργανισμό είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Αυτό που δεν είναι ίσως και τόσο ευρέως διαδεδομένο είναι το γεγονός, ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της υφής του προσώπου, κάνοντάς το πιο απαλό και στην όψη και στην υφή. Plus, επιδερμίδα ενυδατωμένη συνεπάγεται και λιγότερο θαμπή, άλλο ένα σύμπτωμα του ανομοιόμορφου skin texture.

Κάντε απολέπιση

 

Ένα από τα πρώτα -και πιο εύκολα- πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας είναι να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του με ένα scrub. Προσοχή μόνο να μην το παρακάνετε με τη συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί.

Πείτε ναι στη βιταμίνη C

 

Η βιταμίνη C είναι must-have συστατικό στην προστασία της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες και τις περιβαλλοντικές τοξίνες, δύο παράγοντες που σαμποτάρουν τη λεία υφή του δέρματος. Εντάξτε την, επομένως, στη ρουτίνα ομορφιάς σας και χαρείτε ένα πρόσωπο απαλό, φωτεινό και με αισθητά λιγότερο εμφανείς λεπτές γραμμές.

Μην παραλείπετε το αντηλιακό σας

 

Το skin texture επηρεάζεται και από την ηλιακή ακτινοβολία. Η συμβουλή, λοιπόν, είναι να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για τους κρύους μήνες, ένας δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF 30, είναι αρκετός. Το καλοκαίρι, όμως, καλύτερα να προτιμήσετε έναν υψηλότερο για πλήρη προστασία.

Χρησιμοποιήστε χημικό peeling

Το χημικό peeling αποτελεί μία εναλλακτική απολεπιστική λύση. Αν το επιλέξετε, έχετε δύο δυνατότητες: Α) να κλείσετε ραντεβού με τον δερματολόγο σας ή Β) να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Στη δεύτερη περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα προϊόν με συστατικά, όπως ένζυμα από ρόδι και υδροξυοξέα, τα οποία φωτίζουν το πρόσωπο και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα