Θες ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα; Αυτά τα tips θα ανανεώσουν την εμφάνισή σας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Θες ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα; Αυτά τα tips θα ανανεώσουν την εμφάνισή σας

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021
από την Γεωργία Μπλεμένου

H επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι κατά 40% πιο λεπτή από εκείνη του υπόλοιπου προσώπου; Αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται για το πρώτο σημείο που εμφανίζει σημάδια κούρασης, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

Κρέμα ματιών 
Μια ανάλαφρη κρέμα ματιών με ενυδατικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες θεωρείται must. Συστατικά είναι μεταξύ άλλων η ρετινόλη, τα πεπτίδια, τα ένζυμα, το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C, αλλά και η καφεΐνη και το πράσινο τσάι, που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και συσφίγγουν τα διεσταλμένα αγγεία. 

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη 
Ο κύριος ένοχος πίσω από την εμφάνιση οιδήματος και μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι σίγουρα η κληρονομικότητα. Ωστόσο εξίσου επιζήμια μπορεί να είναι και η έλλειψη ύπνου. Αξίζει λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας αντικαθιστώντας τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σας με μια μεταξωτή, η οποία προκαλεί λιγότερη τριβή με την επιδερμίδα, προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση. 

Μάσκα ματιών 
Εμποτισμένες με ενυδατικούς ορούς και δραστικά συστατικά, οι μάσκες ματιών στοχεύουν μυριάδες προβλήματα από το οίδημα και τους μαύρους κύκλους μέχρι την κακή υφή του δέρματος. Αγαπημένο συστατικό θεωρείται το υαλουρονικό οξύ, το οποίο φωτίζει την περιοχή και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. 

Extra Tip: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αποθηκεύστε τη μάσκα ματιών στο ψυγείο.  

Eye Massager 
Ένα ένα jade roller ή μια πέτρα Gua Sha, μπορείτε να  διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και τους μυς γύρω από τα μάτια, μειώνοντας σημαντικά το οίδημα, ενώ παράλληλα βοηθούν με την καλύτερη απορρόφηση της κρέμας και του ορού ματιών.